Maarit Tiililä

Kiitos, että tulet mukaan yhteiselle tutkimusretkelle! Olen Maarit ja haluan antaa maailmalle takaisin edes osan kaikesta siitä, mitä elämä on rikkaudessaan minulle antanut.

Haluan rohkaista naisia, erityisesti nuoria naisia, löytämään johtajuuden sisältään, omista vahvuuksistaan. Historia on varustanut meidät miehisellä johtajakuvalla ja tuohon kuvaan asettuminen ei nyt, eikä tulevaisuudessa, ole enää tarpeen. Haluan osaltani olla edistämässä rakentavaa ja monipuolista vuoropuhelua vastakkainasettelun sijaan.

Rakkaus ja kannustus ovat ohjanneet elämääni lapsuudesta tähän päivään. Rakkaus ja kannustus ovat olleet minun ja mieheni kasvatusperiaatteet tyttäremme ja poikamme kohdalla. Uskallan sanoa, että olemme tässä onnistuneet. Todisteena vankka parisuhde lukiosta lähtien ja rohkeat lapset, joista tytär opiskelee antropologiaa London School of Economicsissa ja poika urheilujohtamista Minnesotan yliopistossa.

 

Tee sitä mitä rakastat, on ollut neuvomme omille lapsillemme heidän pohtiessa opiskeluvalintojaan.

Rengin ja tehdastyöläisen tyttärenä tiedän omasta kokemuksestani, että kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta lähteä opiskelemaan ulkomaille. Helsingin kauppakorkeakoulussakin kuuluin taustallani hyvin pieneen, lähes olemattomaan vähemmistöön. Aina välillä saan itseni kiinni tuosta ulkopuolisuuden tunteesta. Olen kuitenkin onnistunut kääntämään sen vahvuudekseni. Ulkopuolisen tarkkailijan silmin näkee uskomattoman paljon ja tarkasti.

Herminia Ibarra kehottaa meitä leikittelemään erilaisilla identiteeteillä. Opiskelujen jälkeen kasvoin kiinni opettajuuteen, sitten henkilöstöjohtajuuteen ja nyt olen johdon valmentajan ja kirjoittajan välimaastossa. Yrittäjyyteen kasvaminen vei aikaa yli kolme vuotta. Kirjailijaksi en itseäni rohkene vielä oikein kutsua, vaikka kaksi tietokirjaa olenkin kirjoittanut, mutta kirjoittaja. Se tuntuu ihan hyvältä.

Sekä valmentajuus, että kirjoittajuus edellyttävät heittäytymistä. Tilanteiden tarkastelua ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin. Elämää ihmetellen. Tämä blogi on minulle väylä leikittelyyn. Kenties olen ottanut omat työidentiteettini aikaisemmin turhankin vakavasti.

Vaikka tämä on itselleni uusien mahdollisuuksien kanava, niin ennen kaikkea se on kanava jakaa omia ja muiden kokemuksia ja ajatuksia nuorten naisten iloksi. Toivon, että tästä sivustosta kasvaa myös yhteisö. Yhteisö, johon yksinyrittäjänä minulla on ainainen kaipuu.

Voit lukea lisää ajatuksistani ja toiminnastani sivuiltani www.maarittiilila.fi

Muuttuva maailma tarvitsee meitä kaikkia ja uskon, että uuden ajan johtajuutta kohti edetessämme pääsemme eroon sukupuolittuneista määritelmistä.

Maaritin kuvat sivustolla on ottanut Anna Dammert